Referentna lista

ECODRY uređaji među vodećima su u svijetu i postavljeni u preko 7000 građevina, među kojima su veliki broj izuzetno vrijednih kulturnih i povijesnih znamenitosti, ali i obiteljskih kuća, hotela, restorana, stanova itd.

Ovdje možete vidjeti primjere zgrada, prvenstveno domaćih, ali i selektiranih međunarodnih, koje čine našu dugačku i kvalitetnu referentnu listu.

Primjeri su prikazani po različitoj kategoriji građevina i klikom na pojedinu kategoriju možete direktno doći na listu primjera iz te kategorije ili prelistavanjem možete vidjeti sve primjere:
kulturne znamenitosti, crkve i samostani, društveni i poslovni objekti, višekatnice, obiteljske kuće, hoteli i restorani itd.

Kulturne znamenitosti

Arheološki muzej – Split, Splitsko-dalmatinska županija

Arheološki muzej u Splitu najstariji je arheološki muzej u Hrvatskoj osnovan 1820. godine. Gradnja današnje zgrade Arheološkog muzeja u Splitu završena je 1914. godine prema projektu austrijskih arhitekata Augusta Kiresteina i Friedricha Ohmanna. Muzej je uključen u program zaštite i očuvanja kulturnih dobra od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na podrumske prostorije muzeja.

Nakon dvije godine od kupovine i ugradnje prvih uređaja, Arheološki muzej Split je na osnovi pozitivnog iskustva naručio dodatni uređaj za druge prostorije i dijelove muzeja.

Dvorac Pejačević – Virovitica, Virovitičko-podravska županija

Dvorac Pejačević – Virovitica, Virovitičko-podravska županija

Dvorac Pejačević je kasnobarokna građevina sa klasicističkim elementima koja se nalazi u centru grada Virovitice. Predstavlja jedan od niza objekata koje je posjedovala slavonska plemićka porodica Pejačević i jedan je od najljepših dvoraca u Hrvatskoj. Gradnja dvorca je trajala od 1800. do 1804. godine, prema projektu austrijskog arhitekta N. Rotha. Dvorac je uključen u program zaštite i očuvanja kulturnih dobra od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli objekt i sve podrumske i prizemne prostorije dvorca.

Kninska tvrđava, Crkva sv. Barbare – Knin, Šibensko-kninska županija

Kninska tvrđava, Crkva sv. Barbare – Knin, Šibensko-kninska županija

Crkve sv. Barbare se nalazi u sklopu Kninske tvrđave. Kninska tvrđava je najveća fortifikacijska utvrda u Dalmaciji, a njeni počeci datiraju još iz druge polovice 9. stoljeća. Današnji je izgled dobila početkom 18. stoljeća. Podijeljena je na gornji, srednji i donji grad, koji su međusobno povezani pokretnim mostovima. Crkva sv. Barbare je sagrađena isto u 18. Stoljeću za vrijeme mletačke uprave. Kompletna obnova crkve je započela 2021. godine, a sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu crkvu.

Muzej otoka Brača - Škrip, Splitsko-dalmatinska županija

Muzej otoka Brača – Škrip, Splitsko-dalmatinska županija

Muzej se nalazi u Škripu, najstarijem naselju otoka Brača. Smješten je u ambijentalnom sklopu kuća, koje dijelom zatvaraju ilirske zidine. Muzej obuhvaća i prostor rimskog mauzoleja sagrađenog krajem 3. st.., u vrijeme cara Dioklecijana. U Arheološkoj zbirci nalaze se i izlošci iz kamenog doba, pronađeni u špilji Kopačini; predmeti koji govore o svakodnevnom životu Ilira iz brončanog doba; reljefi, žrtvenici i natpisi iz rimskih kamenoloma u blizini Škripa te ostaci ranokršćanske umjetnosti 6. st. Prema legendi, u tom mauzoleju su pokopane Priska i Valerija, kćeri slavnog cara Dioklecijana. Ovaj dragulj kulturne baštine otoka Brača uvijek je rado posjećena destinacija. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli objekt.

Državni arhiv – Osijek, Osječko-baranjska županija

Tvrđa, Grad Osijek – Osijek, Osječko-baranjska županija

Osječka Tvrđa barokni je grad-tvrđava izgrađen u 18. stoljeću, nastao transformacijom zatečenog starijeg povijesnog grada koji je stajao na ključnom strateškom prijelazu preko rijeke Drave. Prvi je novi grad-tvrđava nastao u velikom strateškom sustavu baroknih utvrđenih gradova na granici prema Osmanskom carstvu kojega je od 1712. godine koncipirao i izgradio princ Eugen Savojski.

Tvrđa pripada najznačajnijim starim hrvatskim gradskim jezgrama i najveći je sklad baroknih vojnih zgrada očuvanih do danas.

Sanacija kapilarne vlage odnosi se na objekt unutar starih gradskih zidina koji je u nadležnosti Grada Osijeka.

Donja Dubrava, Međimurska županija

Ova povijesna stoljetna zgrada se s velikom pažnjom i ulaganjima kompletno obnavlja i stavlja u poslovnu funkciju. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli objekt i sve podrumske i prizemne prostorije.

Donja Dubrava, Međimurska županija

Donja Dubrava, Međimurska županija

Ova povijesna stoljetna zgrada se s velikom pažnjom i ulaganjima kompletno obnavlja i stavlja u poslovnu funkciju. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli objekt i sve podrumske i prizemne prostorije.

Galerija Waldinger, Tvrđa – Osijek, Osječko-baranjska županija

Galerija Waldinger, Tvrđa – Osijek, Osječko-baranjska županija

Galerije Waldinger se nalazi u blizini Vodenih vrata u Tvrđi, unutar gradskih zidina. Osječka Tvrđa barokni je grad-tvrđava izgrađen u 18. stoljeću i pripada najznačajnijim starim hrvatskim gradskim jezgrama i najveći je sklad baroknih vojnih zgrada očuvanih do danas.

Galerija Waldinger je mjesto na kojem se održavaju razne izložbe i kulturni programi. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli objekt.

Knjižara Morpurgo – Split, Splitsko-dalmatinska županija

Knjižara Morpurgo – Split, Splitsko-dalmatinska županija

Knjižara Morpurgo je najstarija splitska knjižara i jedna od tri najstarije europske knjižare koje djeluju u kontinuitetu. Osnivač i prvi vlasnik ove kultne knjižare na Pjaci, otvorene davne 1860 godine, bio je splitski Židov Vid Morpurgo (1838.-1911.), jedan od najvažnijih ljudi u povijesti Splita. Knjižara se nalazi na popisu zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a sanacija kapilarne vlage odnosi se na cjelokupni prostor knjižare.

Utvrda Burg Suomenlinna

Utvrda Suomenlinna – UNESCO lista svjetske baštine

Suomenlinna je utvrda u južnoj Finskoj, na ulazu u helsinšku luku. Švedski kraljevi su započeli njezinu izgradnju 1748. godine na otočićima koji su međusobno spojeni mostovima kako bi se obranili od nadiranja Ruskog Carstva. Stoga ova utvrda ima zvjezdoliki plan i mnoštvo bastiona koji su prilagođeni njezinoj lokaciji na šest otoka. Od 1991. godine nalazi se na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli objekt i specifična je jer se radi o 6-metara debelim zidovima utvrde na obali mora.

Dvorac Miel, Njemačka

Dvorac Miel – Njemačka

Gradnja dvorca Miel je trajala od 1768. do 1772. godine na temeljima stare srednjovjekovne utvrde koja je izgorjela. Ovo je kasno-barokna građevina koja odgovara francuskom stilu gradnje “Maison de Plaisance”. Stoljećima je dvorac Miel bio središte bogatih plemićkih porodica, a u današnje vrijeme je preuređen u ekskluzivan hotel sa zahtjevnim igralištem za golf. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijeli objekt i pored uređaja za sanaciju kapilarne vlage uključuje i primjenu specijalne visokokvalitetne ECODRY žbuke i boje.

AOSTA Castello di Aymavilles

AOSTA Castello di Aymavilles – Italija

Karakteristična četiri cilindrična tornja ove utvrde su građena još u 14. stoljeću, a sadašnji izgled utvrda dobiva oko 1730. godine kada je bila u vlasništvu baruna Giuseppe Felice of Challant. Ova utvrda je vrlo popularna turistička atrakcija koja se nalazi na sjeveru Italije u podnožju Alpa. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijeli objekt.

Dvorac Rijckholt, Nizozemska

Dvorac Rijckholt – Nizozemska

Fundamenti dvorca Rijckholt u Nizozemskoj potječu još iz 1043. godine da bi sadašnji izgled dvorac dobio između 1485. i 1489. godine. Dvorac je stoljećima bio sjedište bogatih vlastelinskih porodica, a danas je preuređen u luksuzan hotel i mjesto za specijalne raskošne evente. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijeli objekt.

Sveučilište, Milano - Italija

Sveučilište – Milano, Italija

Sveučilište u Milanu je osnovano 1924 spajanjem dvije edukativne institucije koje su bile aktivne od 1861. godine. U sklopu sveučilišta nalazi se više povijesnih zgrada koje su građene još u 15. stoljeću. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na više zgrada koje su u nadležnosti Sveučilišta u Milanu i pri tome se sanacija odnosila na cijelu građevinu.

Bazilika Madonna dei Sette Dolorie, Italija

Bazilika Madonna dei Sette Dolorie, Italija

Bazilika se nalazi u talijanskom mjestu Pescara na obali Jadranskog mora i građena je u nekoliko etapa u razdoblju od 1665. do 1757. godine. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu baziliku.

Crkve i samostani

Vatikanska (Apostolska) palača - Vatikan, Italija

Vatikanska (Apostolska) palača – Vatikan, Italija

Apostolska palača je službena rezidencija pape, koja se nalazi u Vatikanu i čini je kompleks zgrada s vrtovima, kojih je gradnja započela 1589., za pape Siksta V. U kompleksu se nalazi papinski apartman, uredi Katoličke crkve i Svete Stolice, niz kapela, Vatikanska knjižnica te Vatikanski muzeji s Rafaelovim sobama i Sikstinskom kapelom, u kojoj Kardinalski zbor od 1878. bira papu. Grad Vatikan je 1984. uvršten na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na Dvoranu Sinoda (Vaticano Palazzo apostolico Sala Sinodo)

Kaptol ulica - Grad Zagreb

Kaptol ulica – Grad Zagreb

Ova prekrasna zgrada u nadležnosti Zagrebačke nadbiskupije se nalazi u staroj povijesnoj Kaptol ulici, odmah ispred Zagrebačke katedrale. Zgrada ima bogatu povijest, redovno je održavana i nedavno kompletno preuređena, a sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu zgradu, sve podrumske i prizemne prostorije.

Bigorski manastir - Sjeverna Makedonija

Bigorski manastir – Sjeverna Makedonija

Manastir Sveti Jovan Bigorski je jedan od najznačajnijih vjerskih i kulturnih objekata Makedonske pravoslavne crkve. Nalazi se na zapadu Sjeverne Makedonije i leži na padinama planine Bistre, na obali rijeke Radike. Jedno od najvrijednijih manastirskih umjetničkih blaga je drveni ikonostas kojeg su izradili domaći majstori od 1829. do 1835. godine. Za ovaj ikonostas se drži da je jedan od najljepših i najvrijednijih kiparskih djela u bizantinskoj umjetnosti. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na manastirsku crkvu u kojoj se nalazi ikona sa likom Sv. Ivana Krstitelja iz 1020. godine, a za koju vjernici drže da ima čudotvorne iscjeliteljske moći.

Manastir Svete Bogorodice Prečista– Sjeverna Makedonija

Manastir Svete Bogorodice Prečista– Sjeverna Makedonija

Manastir Svete Bogorodice Prečista je makedonski pravoslavni samostan smješten u blizini grada Kičeva. Manastir je lijep primjer srednjovjekovne bizantske arhitekture i posvećen je Djevici Mariji, Majci Božjoj. Temelji ovog manastira su postavljeni još u ranom srednjem vijeku. Manastir je poznat i po vrlo vrijednoj ikoni koja ima čudotvorne moći, kao i čudotvornim moćima izvora vode unutar manastira. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu manastirsku crkvu.

Manastir Rajčica - Sjeverna Makedonija

Manastir Rajčica– Sjeverna Makedonija

Ovaj manastir se nalazi u zapadnom dijelu Sjeverne Makedonije, u blizini grada Debar. Smatra se da je podignut početkom 14. stoljeća, međutim točna godina izgradnje nije poznata. Ovaj ženski samostan dio je kompleksa samostana Bigorski. Samostanska crkva i manastirska nit sagrađeni su 1835 i čuvaju nekoliko vrijednih ikona, dok je Crkva oslikana u razdoblju 1840-1852. Dio relikvija ruku svetog Jurja iz 4. stoljeća čuva se u crkvi. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu manastirsku crkvu.

Sagrada Familia, Barcelona

Sagrada Familia, Barcelona

Bazilika Svete obitelji, katalonski: Temple Expiatori de la Sagrada Família, u Barceloni je krunsko remek djelo arhitekta Antonija Gaudíja. Ova monumentalna neo-gotička vizija, s naglaskom na visini, trebala je simbolizirati jedinstvo neba i zemlje. Gaudí je zamislio baziliku kao golemo alegorijsko djelo koje će se sastojati od tri monumentalne i simbolične fasade. Zapadna, ulazna, fasada je posvećena Kristovom rođenju, istočna njegovom životu i muci, a južna – uskrsnuću. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu baziliku.

Santa Catarina del Sasso, Italija

Santa Catarina del Sasso, Italija

Santa Catarina del Sasso je rimsko-katolički samostan sagrađen na grebenu iznad jezera Maggiore u Italiji. Gradnja samostana je započela još u 14. stoljeću, a poznate freske koje se nalaze u njemu, potječu iz 19. stoljeća. 1914. godine je samostan proglašen spomenikom kulture. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli samostan.

Maria Stern, Riedering, Njemačka

Maria Stern, Riedering, Njemačka

Ova staro-gotička crkva u blizini jezera Simsee u Bavarskoj, ima svoje začetke još u 10. stoljeću. U crkvi se nalaze veliki broj vrlo impresivnih zavjetnih slika od kojih je najstarija iz 1710. godine. Crkva je često obnavljana tako da je 1750-godine pod vodstvom poznatog graditelja Johann Michael Fischer-a dobila sadašnji barokni izgled. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu crkvu.

Basilika Santa Maria delle Grazie (Leonardo da Vinci) – Milano, Italija

Basilika Santa Maria delle Grazie (Leonardo da Vinci) – Milano, Italija

Crkva Svete Marije Milostive (talijanski: Santa Maria delle Grazie) je slavna crkva dominikanskog samostana u Milanu, koja je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Crkva je slavna zbog murala (zidne slike) Posljednje večere Leonarda da Vincija, koja se nalazi na zidu samostanskog refektorija. Milanski vojvoda Francesco I. Sforza je naručio izgradnju dominikanskog konvikta i crkve na mjestu malene kapele posvećene sv. Mariji Milostivoj i samostan je završen 1469. godine, dok je gradnja crkve još potrajala do 1490. godine. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu crkvu.

Martinus, Nizozemska

Martinus, Nizozemska

Katolička crkva sv. Martina nalazi se na obali rijeke Maas u Nizozemskoj. Ova zgrada građena od crvene-opeke sagrađena je od 1857. do 1858. godine pod vodstvom arhitekta R.J.H. Cuypers. Ona predstavlja neo-gotički arhitektonski stil i ima toranj. Dijelovi crkve potječu iz 15. stoljeća, a u njoj se nalaze i orgulje izrađene u razdoblju 1625-1650 godine. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu crkvu.

Društveni i poslovni objekti

Zgrada Ureda Vlade Republike Hrvatske – Mesnička 23, Zagreb

Zgrada Ureda Vlade Republike Hrvatske – Mesnička 23, Zagreb

U ovoj zgradi su smješteni uredi Vlade Republike Hrvatske i zgrada je u procesu kompletne renovacije. Zgrada je zaštićeno je kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske i nalazi se na području kulturnog dobra – Povijesna urbana cjelina Grad Zagreb, u dijelu za koji je utvrđen sustav zaštite „A“ – Područje izuzetno dobro očuvane i osobito vrijedne povijesne strukture. Stoga podliježe svim odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na sve podrumske i prizemne prostorije građevine.

Zgrada Općinskog državnog odvjetništva, Kazneni odjel - Selska cesta 2, Zagreb

Zgrada Općinskog državnog odvjetništva, Kazneni odjel – Selska cesta 2, Zagreb

Ovo je zgrada Općinskog državnog odvjetništva u kojem je smješten Kazneni odjel te se nalazi pod zaštitom konzervatorske struke i Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske prostorije građevine i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 9,2 m x 36,4 m.

Zgrada Općinskog državnog odvjetništva - Zagreb

Zgrada Općinskog državnog odvjetništva, Odjela za maloljetne prestupnike – Selska cesta 2, Zagreb

Zgrada je izgrađena početkom prošlog stoljeća te je pod zaštitom konzervatorske struke. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 11 m x 37 m.

Zgrada Gradske uprave - Grad Ludbreg

Zgrada Gradske uprave – Grad Ludbreg

U ovoj zgradi je smještena na čelu s gradonačelnikom gradska uprava Grada Ludbrega. Zgrada je izgrađena početkom prošlog stoljeća te je pod zaštitom konzervatorske struke. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu i obuhvaća podrumske i prizemne prostorije cijele građevine na tlocrtnoj površini pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 45,2 m x 11,6 m.

Državni arhiv – Osijek, Osječko-baranjska županija

Državni arhiv – Osijek, Osječko-baranjska županija

Sjedište Državnog arhiva u Osijeku nalazi se u zgradi bivše vojarne u današnjoj ulici K. Firingera 1 u Osijeku. Zgrada je građena početkom 18. stoljeća u sklopu izgradnje osječke Tvrđe (završena 1722. godine) kao jednokatnica uglastog oblika u starom baroknom slogu. Ima 2000 kvadratnih metara prostora. Ona je spomenik kulture prve kategorije u sastavu Tvrđe, kao cjelovito zaštićene spomeničke urbane jezgre. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske prostorije arhiva.

Gradski muzej – Požega, Požeško-slavonska županija

Gradski muzej – Požega, Požeško-slavonska županija

Zgrada Gradskog muzeja nalazi se na zapadnom dijelu Trga Svetog Trojstva i kao jedna od najstarijih, profanih građevina u gradu, predstavlja biser baroka. Sagrađena je početkom 18. stoljeća, a specifična je i po udubljenju na uglu pročelja u kojemu se nalazi kip Majke Bože kojega je u zavjet dao postaviti vlasnik zgrade, ljekarnik Thaller. Sanacija kapilare vlage se odnosi na prizemni dio zgrade.

Gimnazija Antuna Matije Reljkovića – Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija

Gimnazija Antuna Matije Reljkovića – Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima osnovana je davne 1766. u Petrovaradinu da bi 1779. prešla u ovu zgradu u Vinkovcima. 2021 godine je pročelje odnosno vanjski dio zgrade kompletno obnovljen. Sanacija kapilare vlage se odnosi na prednji, ulični dio prizemnog dijela zgrade.

Vatrogasni Dom – Donji Andrijevci, Brodsko-Posavska županija

Vatrogasni Dom – Donji Andrijevci, Brodsko-Posavska županija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Andrijevci osnovano je davne 1925. godine i djeluje u kontinuiteti kako u naselju Donji Andrijevci tako i u cijeloj općini od 1993. kao središnja vatrogasna postrojba. Novoizgrađena zgrada Andrijevačkog DVD je 2017. godine svečano otvorena za upotrebu. Iako „novije“ gradnje, kapilarna vlaga je nažalost i ovdje našla svoj put, a sanacija iste se odnosi na cijeli objekt.

Poslovna zgrada - Bencekovićeva, Zagreb

Poslovna zgrada – Bencekovićeva, Zagreb

Ova poslovna zgrada je građena prije gotovo dva desetljeća i hidroizolacija je u međuvremenu „popustila“ tako da su se pojavile vidljive štete na zidovima u podrumskim i prizemnim prostorijama. Štete na zidovima su jače vidljive na pojedinim dijelovima zida, međutim analiza cijele građevine pokazuje prisutnost kapilarne vlage u cijelom objektu. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim tlocrtnim dimenzijama cca. 9,4 m x 16,5 m.

Poslovna zgrada– Osijek, Osječko-baranjska županija

Poslovna zgrada – Osijek, Osječko-baranjska županija

U Ulici Kardinala Alojzija Stepinca, elitnom dijelu grada Osijeka, nalazi se ova prekrasna zgrada. Ovdje se smjestio poznati odvjetnički ured i za njihove potrebe provodi se sanacija kapilarne vlage u podrumskim prostorijama zgrade.

Tržnica, Gornji Grad – Osijek, Osječko-baranjska županija

Tržnica, Gornji Grad – Osijek, Osječko-baranjska županija

Tržnica Gornji Grad, glavna tržnica u Osijeku, obuhvaća više uredskih, podrumskih i skladišnih prostora koji su neophodni za svakodnevno poslovanje tržnice. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na nekoliko skladišnih i podrumskih prostorija.

Marina Hramina - Murter, Šibensko-kninska županija

Marina Hramina – Murter, Šibensko-kninska županija

Marina Hramina je smještena na otoku Murteru, na samom ulazu u Nacionalni park Kornati. U sklopu marine radi servis plovila, trgovina nautičke opreme, samoposluga, suvenirnica, praonica rublja, rent a scooter i zastupstvo brodova. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na jedan od servisnih objekata marine.

Društveni dom – Hrastovljan, Varaždinska županija

Društveni dom u Hrastovljanu pripada Općini Martijanec s površinom od bruto cca. 340 m². Objekt je kompletno obnovljen 2017. godine. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijeli društveni dom.

Šumarski dom (Hrvatske šume) - Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija

Šumarski dom (Hrvatske šume) – Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija

Ova zgrada u nadležnosti Hrvatskih šuma se nalazi u centru Vinkovaca i zbog velike količine vlage u zidovima i prostorijama nije se dugo vremena mogla namjenski koristiti. Sanacija vlage se odnosi na cijeli objekt.

Poslovna zgrada AAM dooel - Skopje, Sjeverna Makedonija

Poslovna zgrada AAM dooel – Skopje, Sjeverna Makedonija

Ova poslovna zgrada se nalazi u središnjem dijelu Skopja u Sjevernoj Makedoniji. Zgrada je izgrađena prije više desetljeća u vrijeme kada se hidroizolacija nije postavljala kao što je to danas slučaj. Međutim, i da je hidroizolacija postavljena u to vrijeme, nakon toliko godina bi vrlo vjerojatno već počela „propuštati“, a samim time i pokazati vidljivu štetu na zidovima. Za održavanje sastanaka i seminara vlasnici su preuredili podrumske prostorije u kojima se pojavila vidljiva šteta od kapilarne vlage. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cjelokupne podrumske prostorije.

Višekatnice

Višekatnica, Komiža, otok Vis, Splitska županija

Višekatnica, Komiža, otok Vis, Splitska županija

Ova prelijepa stara kamena kuća nalazi se u predivnom starom mjestu Komiža na otoku Visu. Kuća se proteže na tri etaže i nalazi se u starom dijelu Komiže u neposrednoj blizini i razini mora. Kuća je predivno uređena i koristi se za iznajmljivanje turistima. Sanacija vlage odnosi se na prizemni dio kuće.

Višekatnica u Starom Gradu u Dubrovniku - Ulica od Kaštela, Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija

Višekatnica u Starom Gradu u Dubrovniku – Ulica od Kaštela, Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija

Ova višestoljetna stara kamena kuća nalazi se u starom dijelu Dubrovnika, Gradu kako ga Dubrovčani zovu, unutar stare gradske jezgre koja je uvrštena na Unesco-vu listu Svjetske baštine. Kuća se proteže na četiri etaže, od kojih je najniža ukopana s dvije strane u kamenu stijenu. Iako je kuća predivno preuređena kapilarna vlaga prodire u zidove i nanosi vidljivu štetu. Sanacija vlage odnosi se na cijeli objekt.

Višekatnica, Šetalište Bačvice - Split, Splitska županija

Višekatnica, Šetalište Bačvice – Split, Splitska županija

Ova višekatnica se nalazi u prekrasnom dijelu Splita, nedaleko popularne uvale i plaže Bačvice. Zgrada je sagrađena 1954 godine i nema adekvatnu hidroizolaciju. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumski dio cijelog objekta.

Prizemni stan u višekatnici – Vukovićeva ulica, Zagreb

Stan se nalazi blizu Ilice, jedne od glavnih zagrebačkih gradskih ulica i simbola grada Zagreba. Sanacija vlage odnosi se na prizemni stan i podrumske prostorije ispod stana u ovoj staroj višekatnici građenoj početkom prošlog stoljeća.

Prizemni stan u višekatnici - Ulica Josipa Kozarca, Zagreb

Prizemni stan u višekatnici – Ulica Josipa Kozarca, Zagreb

Ovaj prizemni stan se nalazi u prelijepoj višestambenoj zgradi u lijepom kvartu u Zagrebu i lijepo je i funkcionalno uređen. Međutim, kako je to već pravilo u starim zgradama, zbog neodgovarajuće hidroizolacije, vlaga se „penje“ u vanjskim i unutarnjim zidovima. Sanacija kapilare vlage odnosi se na cijeli prizemni stan.

Višekatnica - Ulica Prilaz Gjure Deželića, Zagreb

Višekatnica – Ulica Prilaz Gjure Deželića, Zagreb

Ova stara dama je sagrađena početkom 20-og stoljeća i više od 100 godina se dobro nosi sa vremenom i opterećenjima, kao npr. konstantnom izgradnjom novih zgrada u njenoj neposrednoj okolini. Međutim, iako je sustav odvodnje kišnice i podzemnih voda dobro napravljen, kapilarna vlaga uvelike opterećuje zidove podrumskih i prizemnih prostorija. Složnom odlukom svih stanara odlučeno je stati na kraj daljnjem propadanju zgrade. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu zgradu i sve prizemne i podrumske prostorije.

Stan u suterenu - Zagreb

Suterenski stan u višekatnici – Hercegovačka ulica, Zagreb

Stan se nalazi blizu Trga dr. Franje Tuđmana, odnosno Ilice. Sanacija vlage odnosi se na suterenski stan u ovoj staroj višekatnici građenoj početkom prošlog stoljeća.

Suterenski stan u višekatnici - Ulica Antuna Vrančića, Zagreb

Suterenski stan u višekatnici – Ulica Antuna Vrančića, Zagreb

Ova stoljetna višekatnica se nalazi u elitnom dijelu Zagreba, a sanacija kapilarne vlage se odnosi na suterenski stan. Iako na „kosom“ terenu kapilarna vlaga prodire u unutrašnjost zidova zgrade, a se pokazalo karakteristično za sve starije zgrade koje nemaju adekvatnu hidroizolaciju.

Suterenski stan u višekatnici – Crikvenička ulica, Zagreb

Suterenski stan u višekatnici – Crikvenička ulica, Zagreb

Ovaj suterenski stan je dio obiteljske višekatnice koja se nalazi u zagrebačkoj gradskoj četvrti Trešnjevka. Suterenski stan se jednim dijelom nalazi ispod razine ceste, a drugom stranom je naslonjen na susjednu višekatnicu. Sanacija vlage se odnosi na prizemni dio kuće i cijeli suterenski stan i prethodi cjelokupnoj sanaciji cijele kuće.

Suterenski stan u višekatnici – Crikvenička ulica, Zagreb

Suterenski stan u višekatnici – Crikvenička ulica, Zagreb

I ovaj suterenski stan je dio višekatnice koja se nalazi u zagrebačkoj gradskoj četvrti Trešnjevka. Suterenski stan se jednim dijelom nalazi ispod razine ceste, a drugom stranom je naslonjen na susjednu višekatnicu. Sanacija vlage se odnosi na cijeli suterenski stan.

Humboldstrasse, München, Njemačka

Humboldstrasse, München, Njemačka

Ova stara višekatnica građena je početkom prošlog stoljeća i nalazi se u prekrasnoj ulici gotovo u centru Münchena. Sanacija vlage odnosi se na sve podrumske i prizemne prostorije ove veličanstvene višekatnice.

Hedwigstrasse, Leipzig, Njemačka

Hedwigstrasse, Leipzig, Njemačka

Ova stara višekatnica se nalazi u Leipzigu, u prelijepom dijelu grada Neustadt. Zgrada je građena krajem 19. stoljeća. Sanacija vlage odnosi se na sve podrumske i prizemne prostorije ove prekrasne višekatnice.

Orleansstrasse, München, Njemačka

Orleansstrasse, München, Njemačka

Ova stara višekatnica se nalazi u glavnoj ulici koja prolazi pokraj Ostbahnhof-a u Münchenu. Zgrada je građena početkom prošlog stoljeća. Sanacija vlage odnosi se na sve podrumske i prizemne prostorije ove lijpe višekatnice.

Obiteljske kuće

Obiteljska kuća - Kaptol ulica - Grad Zagreb

Obiteljska kuća – Kaptol ulica – Grad Zagreb

Ova izuzetno vrijedna obiteljska kuća koja je smještena na početku Kaptol ulice u staroj povijesnoj jezgri, između Zagrebačke katedrale i Tržnice Dolac, nalazi se u procesu obnove. Zgrada ima bogatu povijest, a sanacija kapilarne vlage se odnosi na jedan dio prizemnog dijela zgrade.

Obiteljska kuća – Zagreb, Zagreb

Zgrada je zaštićeno je kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske i nalazi se na području kulturnog dobra – Povijesna urbana cjelina Grad Zagreb, u dijelu za koji je utvrđen sustav zaštite „A“ – Područje izuzetno dobro očuvane i osobito vrijedne povijesne strukture. Stoga podliježe svim odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na prizemni prednji dio zgrade.

Obiteljska kuća - Ivanić Grad, Zagrebačka županija

Obiteljska kuća – Ivanić Grad, Zagrebačka županija

U ovu novosagrađenu prelijepu obiteljsku kuću će se vlasnička porodica tek useliti. Međutim, kao i u ovom slučaju, novogradnje često nisu dobro zaštićene od prodora kapilarne vlage. Ili je hidroizolacija neadekvatno postavljena ili u naknadnim radovima oštećena. Nakon raznih (npr. injektiranjem) pokušaja sanacije kapilarne vlage vlasnik se odlučio za ECODRY sistem. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele građevine i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 30,2 m x 15,5 m.

Obiteljska kuća – Osijek, Osječko-baranjska županija

Obiteljska kuća – Osijek, Osječko-baranjska županija

U Zagrebačkoj ulici, elitnom dijelu Grada Osijeka, nalazi se ova prekrasna obiteljska vila gardina prije stotinjak godina i redovno obnavljana i održavana. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu zgradu, sve podrumske i prizemne prostorije.

Obiteljska kuća – Opatija, Primorsko-goranska županija

Obiteljska kuća – Opatija, Primorsko-goranska županija

Na strmom terenu podno Učke, najviše planine istarskog poluotoka, u predivnom mjestu Opatija, nalazi se ova obiteljska kuća. Kuća je redovno i kvalitetno održavana, ali kapilarna vlaga ipak pronalazi svoj put. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijeli prizemne dio kuće.

Obiteljska kuća - Belica

Obiteljska kuća – Belica, Međimurska županija

Ova prekrasna obiteljska kuća se nalazi u mjestu Belica kod Čakovca. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele građevine i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 14,5 m x 11 m.

Obiteljska kuća – Dakovo, Osječko-baranjska županija

Obiteljska kuća – Đakovo, Osječko-baranjska županija

Ova lijepa obiteljska kuća u Đakovu je sagrađena prošle godine, u novom naselje Vila ( mještani ga zovu Beverly Hills). Iako je kuća izgrađena u skladu sa građevinskom strukom, kapilarna vlaga je i ovdje našla svoj put i počela nanositi vidljivu štetu. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Potpićan, Istarska županija

Obiteljska kuća – Potpićan, Istarska županija

Ova lijepa i redovno s puno ljubavi održavana obiteljska kuća nalazi se u središnjoj Istri u malom mjestu Potpićan. Vlasnik kuće ima registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG). Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu obiteljsku kuću.

Obiteljska kuća – Varaždin, Varaždinska županija

Obiteljska kuća – Varaždin, Varaždinska županija

Ova obiteljska kuća je brižno i redovno održavana i nalazi se u mirnom i ugodnom dijelu Varaždina. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu obiteljsku kuću.

Obiteljska kuća – Podsused, Zagreb

Obiteljska kuća – Podsused, Zagreb

Ova obiteljska kuća se nalazi u ulici Blanje u zagrebačkoj gradskoj četvrti Podsused. Kapilarna vlaga je i ovdje našla svoj put iako je kuća redovno i kvalitetno održavana. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Prisavlje, Zagreb

Ova obiteljska kuća se nalazi u fazi kompletne renovacije što uključuje i sanaciju kapilarne vlage koja je u velikoj mjeri prisutna. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele građevine i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 12,8 m x 15,1 m. Zidovi su očišćeni od stare žbuke i boje, i kao takvi u kombinaciji s konstantnim prozračivanje omogućavaju izuzetno brzu sanaciju kapilarne vlage.

Obiteljska kuća - Jurdani, Primorsko-goranska županija

Obiteljska kuća – Jurdani, Primorsko-goranska županija

Ova predivna obiteljska kuća – vikendica se nalazi nedaleko Rijeke u pošumljenom dijelu povućena od prometnih puteva i eventualnih prolaznika. Cijelo imanje je nedavno kompletno renovirano, s puno pažnje na detalje i uz upotrebu kvalitetnih građevinskih materijala. Kapilarna vlage je nažalost i u ovom objektu našla svoj put i prouzročila prva oštećenja. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu i spojene pomoćne objekte.

Obiteljska kuca - Rovinj, Istarska županija

Obiteljska kuća – Rovinj, Istarska županija

Rovinj je jedan od najjačih turističkih centara u Isti, ali i na cijelom Jadrana. Rovinj se nalazi u području Crvene Istre, odnosno crvenog tla (crljenice) i ima mediteransku klimu. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu obiteljsku kuću.

Obiteljska kuća - Rijeka, Primorsko-goranska županija

Obiteljska kuća – Rijeka, Primorsko-goranska županija

Ova sačuvana starija obiteljska kuća predstavlja lijepu oazu okružena novogradnjom. Zgrada se nalazi na kosom terenu, i kao puno drugih zgrada u Rijeci, pojačane podzemne vode opterećuju zidove građevine. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu obiteljsku kuću.

Obiteljska kuća - Podsused, Zagreb

Obiteljska kuća – Podsused, Zagreb

Ova prekrasna obiteljska kuća je smještena na obroncima na rubu Zagreba (Podsused) i izgrađena je prije više godina s puno ljubavi i pažnje na detalje, a bila je jedna od rijetkih kuća u tom dijelu obrasla šumom. Kuća je redovno održavana i kvalitetno sanirana, ali i ovdje je kapilarna vlaga s vremenom našla svoj put i pojavila se u obliku vidljivih oštećenja na unutarnjim zidovima. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele građevine.

Obiteljska kuća – Lekenik, Sisačko-moslavačka županija

Obiteljska kuća – Lekenik, Sisačko-moslavačka županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u Lekeniku, u prekrasnom mjestu na pola putu između Siska i Velike Gorice. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na prizemne prostorije cijele građevine i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 13 m x 10 m.

Obiteljska kuća - Ubli, Lastovo, Dubrovačko-neretvanska županija

Obiteljska kuća – Ubli, Lastovo, Dubrovačko-neretvanska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi na prekrasnom otoku Lastovu u malom mjestu Ubli na obroncima stijene tik uz more. Kuća je građena sukcesivno i kvalitetno međutim kapilarna vlaga je, pojačana strmim padom na kojom se kuća nalazi, kao i blizini vrta i raznog drveća i biljaka koje zahtijevaju redovno zalijevanje, počela s godinama pokazivati oštećenja na zidovima. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu.

Obiteljska kuća, Rijeka

Obiteljska kuća – Rijeka, Primorsko-goranska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi nedaleko centra Rijeke, na staroj cesti koja vodi do centra, i naslanja se na stijenu stražnjom stranom kuće. Iako je vlasnik, po struci građevinac, odlično riješio odvodnju oborinskih voda i izolirao spojeve zgrade sa stijenom, kapilarna vlaga kroz zidove objekta prodire u kuću i pravi vidljivu štetu. Sanacija vlage se odnosi na cijeli kuću.

Obiteljska kuća – Ilirska ulica, Osijek, Osječko-baranjska županija

Obiteljska kuća – Ilirska ulica, Osijek, Osječko-baranjska županija

Gotovo u centru Osijeka smjestila se ova obiteljska kuća, koja je lijepo obnovljena i ne otkriva svoje godine. U adaptaciju je uloženo puno novaca i rađena je u skladu s građevinskom strukom. Kako je gotovo nemoguće, odnosno financijski neisplativo u već izgrađene kuće ugraditi pouzdanu hidroizolaciju, kapilarna vlaga je i ovdje našla svoj put, i počela pokazivati vidljive štete na unutrašnjim zidovima. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća - Kustošija, Zagreb

Obiteljska kuća – Kustošija, Zagreb

Ova obiteljska kuća se nalazi na blagim brežuljcima u Kustošijama, zagrebačkom gradskom naselje koje se nalazi na zapadnom dijelu grada, a pripada gradskoj četvrti Črnomerec i sa sjeverne strane graniči s parkom prirode Medvednica. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 12,5 m x 10,1 m.

Obiteljska kuća – Gradečki Pavlovec, Zagrebačka županija

Obiteljska kuća – Gradečki Pavlovec, Zagrebačka županija

Ova prekrasna stara obiteljska kuća nedaleko Vrbovca je u procesu kompletne obnove. Kuća je stara oko 150 godina, debelih je zidova od cigle, položenih direktno na zemlju bez bilo kakve hidroizolacije. Kuća ima i podrum. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu obiteljsku kuću.

Obiteljska kuća – Pešćenica, Sisačko-moslavačka županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u Pešćenici, malom mjestu na pola putu između Siska i Velike Gorice. Kuća se nalazi u procesu cjelokupne obnove, a sanacija kapilarne vlage se odnosi na prizemne prostorije cijele građevine i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 15,7 m x 6,5 m.

Obiteljska kuća - Turanj, Zadarska županija

Obiteljska kuća – Turanj, Zadarska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u turističkom primorskom mjestu Turanj, nedaleko Zadra. Kuća ima odvojeni gastronomski objekt i smještena je u blizini, odnosno gotovo u razini mora. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća - Kali, Otok Ugljan, Zadarska županija

Obiteljska kuća – Kali, Otok Ugljan, Zadarska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u mjestu Kali na Otoku Ugljanu. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća - Sirac, Bjelovarsko-Bilogorska županija

Obiteljska kuća – Sirac, Bjelovarsko-Bilogorska županija

Mlada porodica je naslijedila i kompletno renovirala ovu lijepu kuću. Ubrzo su se pojavile vidljive štete od prodora kapilarne vlage i briga za boravak u ovoj zgradi je pojačani zbog malog djeteta, novog člana porodice. Sanacija kapilarne vlage, na ekološki, blagi, ali efikasan način, bez ikakve bojazni za dijete i ukućane, se odnosi na cijelu građevinu.

Obiteljska kuća – Betina, otok Murter, Šibensko-kninska županija

Obiteljska kuća – Betina, otok Murter, Šibensko-kninska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u malom primorskom mjestu Betina. Betina je naselje na otoku Murteru i upravno pripada općini Tisno. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na garažni dio koji se nalazi odmah uz kuću i zbog prenamjene garaže u stambeno-poslovni dio, zahtjeva kvalitetnu sanaciju kapilarne vlage.

Obiteljska kuća - Šarengrad, Bjelovarsko-Bilogorska županija

Obiteljska kuća – Šarengrad, Bjelovarsko-Bilogorska županija

Ova obiteljska kuća je sagrađena prije više godina, kao u pravilu u manjim mjestima, odmah uz glavnu cestu. Glavna cesta je povišena i omogućuje slijevanje kišnice skoro do kuće, a time i dodatno opterećuje vlažno tlo. Iako vlaga koja se slijeva s ceste samo pojačava problem, prisutnost kapilarne vlage je potvrđena u cijeloj kući. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Donja Klada, Ličko-Senjska županija

Obiteljska kuća – Donja Klada, Ličko-Senjska županija

Ova predivna novo uređena primorska kuća se nalazi u mjestu Donja Klada, predivnom mjestašcu u Velebitskom primorju koje se nalazi nešto više od 20 km južnije od Senja. Ovo predivno mjestašce se od mjesta ribara i pomoraca sve više razvija u vrlo ugodno mirno turističko mjesto. Ova obiteljska kuća je nedavno s puno ljubavi i pažnje za detalje kompletno preuređena i u skladu sa strukom izolirana od vlage. Međutim vlaga pronađe i najmanji prolaz kako bi se širila dalje po zidovima. Sanacije kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Šparadići, Šibensko-kninska županija

Obiteljska kuća – Šparadići, Šibensko-kninska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u malom primorskom turističkom mjestu Šparadići, koje se razvilo uz priobalnu cestu i nalazi se između Šibenika i Primoštena. Ova kuća se smještena na kosom terenu odmah uz more. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Slavonski Brod, Brodsko-Posavska županija

Obiteljska kuća – Slavonski Brod, Brodsko-Posavska županija

Ova održavana obiteljska kuća se nalazi ulici Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu i tipičan je primjer „starijih“ obiteljskih kuća kod koji se problem kapilarne vlage pojačao nakon obnove vanjske fasade kuće. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Grebaštica, Šibensko-kninska županija

Obiteljska kuća – Grebaštica, Šibensko-kninska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi u malom primorskom turističkom mjestu Grebaštica. Grebaštica je naselje smješteno u zaljevu poluotoka Oštrice udaljeno svega 15 kilometara od Šibenika. Ova kuća je smještena odmah uz more. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Čikolska ulica, Osijek, Osječko-baranjska županija

Obiteljska kuća – Čikolska ulica, Osijek, Osječko-baranjska županija

Ova lijepo održavana i uređena obiteljska kuća u Osijeku je tipičan primjer kako svi pokušaji rješavanja kapilarne vlage (regips ploče, stiropor i druge obloge fasada itd.) samo kratkotrajna rješenja koja dugoročno problem kapilarne vlage pogoršavaju. Vlaga uvijek nađe svoj put i ako hidroizolacija nije napravljena perfektno kod izgradnje ili je popustila s vremenom, vlaga će sve više oštećivati zidove. Postavljanjem uređaja koji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidu omogućava se sanacija kuće. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Crikvenica, Primorsko-goranska županija

Obiteljska kuća – Crikvenica, Primorsko-goranska županija

Ova samostojeća obiteljska kuća je okružena bogatim zelenilom. Kosi teren kojim se spuštaju oborinske vode, bogato zelenilo, ali prvenstveno nepostojeća adekvatna hidroizolacija uvjetuje penjanje vlage u zidovima kuće. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća – Lošinj, Primorsko-goranska županija

Obiteljska kuća – Lošinj, Primorsko-goranska županija

Ova obiteljska kuća se nalazi na otoku Lošinju i građena je bez adekvatne hidroizolacije, što je bilo i uobičajeno za vrijeme kada je kuća građena. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijeli prizemni stan kući.

Obiteljska kuća – Trešnjevka, Zagreb

Obiteljska kuća – Trešnjevka, Zagreb

Ova obiteljska kuća se nalazi u zagrebačkom gradskom naselje Trešnjevka. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijeli dio prizemlja kuće.

Obiteljska vila, Beograd

Sanacija vlage odnosi se na podrumske i dijelom prizemne prostorije u ovoj prostranoj obiteljskoj vili u starom dijelu Beograda. Vila je građena početkom prošlog stoljeća.

Obiteljsko-poslovna kuća - Leskovac, Srbija

Obiteljsko-poslovna kuća – Leskovac, Srbija

Vlasnici ove obiteljsko-poslovne kuće su problem vlage u zidovima pokusali riješiti postavljanjem regips-ploča, međutim to je s vremenom samo pogoršalo problem. Često vlasnici kuća pokušavaju „zatvaranjem“ vlage riješiti problem, ali to nažalost problem samo pojača. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na sve suterenske i prizemne prostorije cijele građevine.

Obiteljska kuća - Kijevo (Sarajevo), Bosna i Hercegovina

Obiteljska kuća – Kijevo (Sarajevo), Bosna i Hercegovina

Ova obiteljska kuća-vikendica se nalazi u selu Kijevo, u općini Trnovo, južno od Sarajeva. Kuća je smještena odmah uz rijeku Željeznica u podnožju planina Bjelašnice, Treskavice i Jahorine, jednih od najljepših planina Bosne i Hercegovine. . Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Obiteljska kuća - Bihać, Bosna i Hercegovina

Obiteljska kuća – Bihać, Bosna i Hercegovina

Ova obiteljska kuća se nalazi u Ulici 502. Viteške brigade u centru Bihaća uz obalu rijeke Une. Kuća građena u periodu od 1930.-1933. godine i ima priznatu povijesnu vrijednost te je do danas u nekoliko navrata kvalitetno renovirana. Tlocrtna površina objekta je cca. 133 m2. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu i obuhvaća površinu koja je približno pravokutnog oblika s vanjskim dimenzijama cca. 12,9 m x 10,1 m.

Obiteljska kuća – Ohrid, Sjeverna Makedonija

Obiteljska kuća – Ohrid, Sjeverna Makedonija

Ova obiteljska kuća se nalazi u predivnom mjestu Ohrid odmah pored samog jezera. Kuća je izgrađena 1940 godine i redovno i kvalitetno održavana. Međutim, iako je zadnje renoviranje kuće uključivalo i postavljanje hidroizolacije, kao i postavljanje podnog grijanja, vlaga je i ovdje našla svoj put i počela praviti vidljivu štetu. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu kuću.

Winsolsheim, Berg, Njemačka

Weinolsheim, Njemačka

Ova predivna obiteljska kuća se nalazi u mjestu Weinolsheim u Njemačkoj. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele kuće.

Glücksburg, Lorenz, Njemačka

Glücksburg, Njemačka

Ova prekrasna obiteljska kuća se nalazi u mjestu Glücksburg na sjeveru Njemačke. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele kuće.

Münchberg, Bunzel, Njemačka

Münchberg, Njemačka

Ova predivna poslovno-obiteljska kuća se nalazi u malom mjestu Münchberg u sjevernoj Bavarskoj u Njemačkoj. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na podrumske i prizemne prostorije cijele kuće.

Hoteli i restorani

Boutique-Hotel Tvrđa, Osijek

Boutique-Hotel Tvrđa, Osijek, Osječko-baranjska županija

Boutique-Hotel Tvrđa je smješten u staroj baroknoj zgradi unutar gradskih zidina u Tvrđi. Osječka Tvrđa barokni je grad-tvrđava izgrađen u 18. stoljeću i pripada najznačajnijim starim hrvatskim gradskim jezgrama i najveći je sklad baroknih vojnih zgrada očuvanih do danas.

Zgrada u kojoj se nalazi hotel je kompletno renovirana 2018 godine, a sanacija kapilarne vlage odnosi se na podrumske prostorije objekta.

Hotel Albatros, Plava Laguna, Poreč, Istarska županija

Hotel Albatros, Plava Laguna, Poreč, Istarska županija

Hotel Albatros u Poreču pripada hotelskoj grupaciji Plava Laguna, jednoj od vodećih hotelskih grupacije u Hrvatskoj. Hotel je smješten uz more i okružen zelenilom. Ovo je hotel s četiri zvjezdice. Sanacija kapilarne vlage se odnosit na dijelove hotela u paviljonima B i H.

Villa u kamenu - Sveti Vid Dobrinjski, otok Krk, Primorsko-Goranska županija

Villa u kamenu – Sveti Vid Dobrinjski, otok Krk, Primorsko-Goranska županija

Ova lijepa kamena kuća za odmor nalazi se u malom i mirnom selu Sveti Vid Dobrinjski u središtu otoka Krka. Kuća je prvobitno izgrađena 1930 godine i višestruko vrlo kvalitetno i kreativno preuređivana i dograđivana. Iza kuće se nalazi i prekrasan vanjski bazen. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu kuću.

Villa u kamenu - Kringa, Istarska županija

Villa u kamenu – Kringa, Istarska županija

Ova stara kamena kuća u mjestu Kringa, malom mjestu u Istri u sredini trokuta koji povezuje Poreč, Rovinj i Pazin, predivno je preuređena i namještena. Iako vrlo brižno sanirana kapilarna vlaga je i ovdje našla svoj put i počinju se polako pojavljivati oštećenja na unutrašnjim i vanjskim zidovima. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu villu.

Villa u kamenu – Medulin, Istarska županija

Villa u kamenu – Medulin, Istarska županija

I ova lijepa kuća za odmor izgrađena je od kamena , a nalazi se u Istri , u poznatom turističkom mjestu Medulin. Kuća je vrlo kvalitetno obnovljena i uređena, a u sklopu kuće nalazi se i prekrasan vanjski bazen. Sanacija kapilarne vlage odnosi se na cijelu kuću.

Rubicon Pub – Osijek, Osječko-baranjska županija

Rubicon Pub – Osijek, Osječko-baranjska županija

Rubicon Pub se nalazi u jednoj od najljepših osječkih ulica u secesijskoj zoni u samom središtu Osijeka,. Prostor puba je smješten u suterenskom dijelu zgrade sagrađenoj 1902. i prostire se na 110 četvornih metara. Interijer puba je vrlo kvalitetno i estetski uređen. S obzirom na nepostojanje adekvatne hidroizolacije i nemogućnosti postavljanja iste, sanacija kapilarne vlage se odvija bez građevinskih radova pomoću ECODRY uređaja i odnosi se cijeli prostor puba.

Villa Iva – Ilok, Vukovarsko-srijemska županija

Ilok je najistočnije naselje Hrvatske izdignuto iznad Dunava i okruženo vinogradima. Villa Iva je smještena u staroj građevini, gotovo u centru starog dijela grada, i uključuje restoran s terasom, vinski podrum i 13-boravišnih soba. Sanacija vlage odnosi se na restoran, ulazni svod, cjelokupno pročelje i djelomično podrumske prostorije.

Restoran „Zur Post“ – Erding, Njemačka

Restoran „Zur Post“ – Erding, Njemačka

Ova zgrada je građena krajem 17. stoljeća i nalazi se na liste zaštićenih kulturnih dobara. Ubraja se u tipične stare tradicionalne bavarske građevine u kojoj su danas smješteni hotel i restoran. Sanacija kapilarne vlage se odnosi na cijelu građevinu.