Vaša pitanja i odgovori

Zašto je ova metoda najbolji način sanacije kapilarne vlage?

Jer je to jedina metoda koja djeluje na sam uzrok kapilarne vlage!

Konstruktivni građevinski materijali (opeka, beton, mort, kamen,…) su porozni. Upravo ta poroznost u kombinaciji s fizikalnom karakteristikom voda iz tla (površinska napetost i polariziranost molekula vode) ima za posljedicu uzdizanje vode iz tla u strukturu građevinskog materijala kroz sitne kapilare unutar zida. Pri tome voda otapa soli koje se prirodno nalaze u građevinskim materijalima i dolazi do električnih, kemijskih i fizikalnih procesa u zidovima. Tako stvoreno magnetsko polje pojačava kapilarni efekt i uzrokuje da se voda iz tla „uvlači“, odnosno „penje“ kroz zid. Sanacija kapilarne vlage radi se postavljanjem elektroničkih uređaja koji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidovima i funkcioniraju na bazi dinamičke bežične elektroosmoze.
Ovi uređaji odašilju elektromagnetske valove u zidove koji smanjuju površinsku napetost molekula vode odnosno mijenjaju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu.

Jer se ovom metodom vlaga u zidu ne zatvara nego iz zida odstranjuje!

Najčešća pogreška prilikom sanacije vlage je pokušaj površinske sanacije vlažnih zidova: nanošenje paranepropusnih žbuka, pločica ili raznih oplata, postavljanje toplinske zaštite na zidove i slično, samo pogoršavaju situaciju, jer uzrok vlage u zidu kao i odstranjivanje postojeće vlage iz zida nije postignuto tako da vlaga ostaje u zidu i nastavlja svoj razarajući tok, a često se penje i do viših slojeva zida kako bi našla mogućnost za isparavanje. ECODRY uređaji mijenjaju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu. Učinak je dvostruk: prvo, zid se isušuje jer se postojeća vlaga iz zida potiskuje nazad u zemlju, i drugo, rješenje je dugotrajno jer se sprječava ponovno „penjanje“ nove vlage kroz zid.

Jer se ovom metodom djeluje na sve dijelove zida!

Kroz elektromagnetske valove pristup je omogućen svim dijelovima zida pa ne postoji opasnost da dijelovi zida napadnuti vlagom ostaju netretirani kao što je to problem kod drugih metoda gdje je pristup ukopanim zidovima i njihovoj hidroizolaciji često onemogućen. ECODRY uređaji djeluju kroz zidove u određenom radijusu (12-15 metara) i jednom ugrađeni, omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje vlage u zidovima prouzrokovane kapilarnom vlagom.

Jer se ovom metodom postiže ravnomjeran učinak u svim dijelovima zida, pa ne postoji opasnost da neki dijelovi zida nisu dobro sanirani ili obuhvaćeni.

Prilikom korištenja metode ubrizgavanja nikada niste sigurni da ste zaista stvorili 100% barijeru za prodor kapilarne vlage – vjerojatno niste. Dodatno, kod metode podrezivanja zidova pitanje je šta se dešava sa dijelovima zida ispod izolacije ili sa dijelovima zida kojima pristup nije bio omogućen? Tamo se nastavlja razarajuće djelovanje vlage u zidovima vaše nekretnine i ona ubrzano gubi na vrijednosti. ECODRY uređaji djeluju ravnomjerno kroz zidove i dosežu do svakog dijela u opsegu radijusa.

Jer je trošak investiranja u sanaciju s pomoć ove metode fiksan!

Kod ove metode troškovi investicije su fiksni i niski u usporedbi s drugim metodama sanacije kapilarne vlage, a transparentni jer nema opasnosti od nekontroliranih troškova i dugotrajnih višestrukih sanacija vlage koji uključuju veliku investiciju i neizvjestan trošak.
Koliko će se materijala ubrizgati u zid? Šta ako je unutrašnjost zida puna pukotina koje „gutaju“ ubrizganu masu? To plaćate vi! Hoćete li naići na dodatne otežavajuće okolnosti kod bušenja rupa za ubrizgavanje ili kod podrezivanja zidova što će u velikoj mjeri nekontrolirano povećati vaše troškove, a možda i prebaciti vaše mogućnosti financiranja? Hoćete li morati „popravljati“ jer izvođač nije 100% riješio problem sanacije kapilarne vlage? Hoće li i kod popravka problem biti riješen?
Cijena ECODRY uređaja i s time povezana usluga je fiksna, a uspješno rješenje problema vlage u zidovima jedini je cilj!

Jer s ovom metodom imate svoj mir i čuvate živce! Primjenom ove metode ne morate trpjeti prašinu, buku i radnike – obavlja se bez građevinskih radova!

Različiti problemi javljaju se prilikom korištenja „standardnih“ metoda zbrinjavanja vlage: organiziranje radnika i njihovog nadgleda; trpljenje buke i prašine tjednima, ako ne i mjesecima; nefunkcionalnost nekretnine ili uopće boravljenja u istoj tijekom izvođenja radova. Koristeći ECODRY metodu vi nemate buku ni prašinu, a ni brigu oko radnika ili nekontroliranog povećanja troškova. ECODRY uređaji se pričvršćuju na zid (ili drugo željeno mjesto) uz pomoć dva omanja vijaka i odgovarajućih tiplova te se spajaju na električnu utičnicu pomoću vlastitog električnog kabla dužine 1,5 metra. Vi i dalje možete nekretninu koristiti, a postavljen ECODRY uređaj za sanaciju kapilarne vlage će na blag, ali vrlo učinkovit način izvući vlagu iz zidova i spriječiti penjanje nove kroz zid. Konačno posjedujete efikasno i jednostavno trajno rješenje kapilarne vlage!

Jer se naslanjate na provjerenu njemačku kvalitetu po atraktivnim cijenama!

Profitirajte od dugogodišnjeg iskustva tvrtke i provjerene njemačke kvalitete. Uspjeti na bilo kojem tržištu je vrlo zahtjevno, ali uspjeti u Njemačkoj, a potom i u Europi mogu samo provjereno najbolji. ECODRY je međunarodna tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj koja ima dugogodišnju tradiciju uspješnog rješavanja kapilarne vlage što pokazuje i dugačka lista vrlo zahtjevnih, ali zadovoljnih međunarodnih klijenata. Cijene su atraktivne jer se tvrtka ECODRY želi i na području Hrvatske etablirati kao vodeća tvrtka za rješenje kapilarne vlage – a to uz našu vrhunsku kvalitetu i uslugu postižemo i velikim popustom na cijene uređaja koji će kupci moći ostvariti samo u ovom prvom razdoblju dolaska tvrtke na hrvatsko tržište.

Zašto neke građevinske firme radije predlažu druga rješenja kapilarne vlage, npr. podrezivanjem ili ubrizgavanjem?

Jednostavno zato da bi klijentu mogle što više naplatiti. Kod postavljanja ECODRY uređaja nema građevinskih radova tako da klijent nema ni nekontrolirane troškove za pokušaj sanacije kapilarne vlage kao što je to slučaj kod drugih metoda. Građevinske tvrtke imaju za cilj naplatu građevinskih radova dok ih ovdje nema i to predstavlja dodatnu uštedu.

Koliki je trošak sanacije ovom metodom u odnosu na druga rješenja?

Puno niži, ali i fiksan! Druga rješenja koriste procjene koje u toku izvođenja vrlo često budu puno veće, a to na kraju mora snositi klijent. U tom slučaju ne postoji jasna računica koliko će zahvati iznositi plaćati i hoće li sanacija uspjeti, odnosno biti dobro izvedena. Sama cijena ECODRY uređaja i usluge je fiksna i u usporedbi sa troškovima drugih metoda sanacije kapilarne vlage značajno niža!

Zašto konzervatori i restauratori daju prednost ovoj metodi u odnosu na druga rješenja, kao npr. podrezivanje i ubrizgavanje?

Zato što je ova metoda pouzdanija, jeftinija i ne narušava statički i strukturalni integritet nekretnine! Konzervatori i restauratori su visoko obrazovani stručnjaci, najčešće inženjeri građevine ili arhitekture, koji sa svojim bogatim iskustvom i znanjem mogu vrlo dobro prepoznati prednosti i mane pojedinih metoda sanacije kapilarne vlage. A ako je ova metoda najbolja za objekte vrhunske kulturne vrijednosti, onda je odgovarajuća i za svaku drugu nekretninu.

Ukoliko vam je cijena presudni faktor pri odabiru ovog rješenja kapilarne vlage nudimo mogućnost narudžbe preko interneta ili telefona koje uključuju dodatne popuste!

ECODRY uređaj za uklanjanje vlage

Oduševi ukućane: smanji vlagu u kući s 5 jednostavnih poteza

Ako ste već na početku čitanja naslova zamislili sva mjesta u kući gdje vam žbuka lagano otpada, gdje su se počele stvarati gljivice i plijesan, gdje se pojavljuju žute mrlje na zidovima te se prisjetili svih dosadašnjih pokušaja i bačenog novca za sanaciju istih, tada ste na pravom mjestu.

Vjerojatno ste i sami svjesni da je razlog tih problema uzrokovala upravo VLAGA.

Nažalost, problemi uzrokovani vlagom rijetko ostaju samo na građevinsko-estetskim problemima već se često manifestiraju na zdravlje vas i vaših ukućana.

U nastavku vam donosimo 5 jednostavnih poteza da smanjite vlagu u kući, smanjite rizik zdravstvenog oboljenja, olakšate kućni budžet i zadivite svoje ukućane.

#1. Cvijeće i biljke daju toplinu prostoriji. I vlagu!

Iako smo generalni pobornici biljaka i svega što je ECO, nažalost nam, tijekom zimskih mjeseci, one u sobama uzrokuju pojavu vlage. Zalijevanjem naših biljaka, voda se isparava, uzrokuje kondenzaciju i pojavu vlage.

Probajte tijekom zimskih mjeseci biljke odnijeti izvan spavaće prostorije te pogledajte kako se vlaga polagano smanjuje.

#2. I soba treba disati. Barem tri puta dnevno!

Ovo se osobito odnosi na one koji imaju PVC stolariju u svojim kućama iz razloga što plastika ne propušta zrak. Upravo zato, sobe koje se ne prozračuju su idealno mjesto za stvaranje plijesni i vlage, osobito u hladnijim dijelovima prostorija.

Sobe prozračujte minimalno 3 puta dnevno:

  • Prozračite sobu nakon spavanja
  • Prozračite sobu sredinom dana nakon kuhanja
  • Prozračite sobu prije spavanja, nakon tuširanja

#3. Zatvaraj vrata za sobom!

Najbanalniji savjeti nekada su najbolji. Naime, iznimno je bitno zatvarati vrata u hladnijim prostorijama u kući koje se ne griju te ih na taj način odjeljivati. Često se događa da vlaga iz toplijih, grijanih prostorija prelazi u hladnije prostorije te se kondenzira.

Mnogi stručnjaci savjetuju da je spavanje u hladnijim prostorijama bolje za zdravlje, stoga, uštedite svoj novac i vaše zdravlje.

#4. Rublje fino miriše. Van iz sobe!

Iako mnogi od nas vole doći kući nakon napornog dana i leći u sobu mirišljavu od tek opranog rublja – manite se toga! Rublje na sušilniku puno je vlage koja se kondenzira te pogoduje nastanku plijesni.

Probajte, što je više moguće, sušiti rublje na otvorenom, a sobu učinite mirišljavom lavandinim sjemenkama ili mirisnim solima.

#5. Tepisi i zavjese, vaši su „vlažni“ neprijatelji!

Ponekad je dobro estetiku staviti na stranu za dobrobit zdravlja. Znamo, tu će se pobuniti vaša bolja polovica, no probajte joj to objasniti na slijedeći način: draga/i, jesi li znao/la da prosječna obitelj dnevno proizvede oko 12 litara vode u obliku vodene pare te da se najviše proizvodi dok spavamo, a da tepisi i zavjese najviše vole istu apsorbirati te nam otežavati život?

Nadamo se da, ako dobro objasnite i uvjerite, da će te tepihe i zavjese zamijeniti ili ukloniti, barem tijekom zimskih mjeseci.

Toplo se nadamo da će vam naši savjeti biti od pomoći, da će te smanjiti vlagu u vašim prostorijama. Za trajnu sanaciju vlage, bez njezinog povratka, obratite nam se s punim povjerenjem.

Ecodry - savjeti za uklanjanje vlage